Ion Lungu a semnat contractul de peste 750.000 lei pentru realizarea noului studiu de trafic în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat ca a semnat astăzi dimineață, 21 iulie, contractul pentru realizarea documentației necesare pentru proiectul de fluidizare a traficului din municipiul Suceava.

„În această dimineață am semnat contractul  documentației tehnico-economice aferentă proiectului „Sistem integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții”, cu firma câștigătoarea a licitației organizate de primărie, SC ADURO IMPEX SRL din București”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit primarului, valoarea contractului este de 750.652 lei, iar activitățile proiectului sunt:

  • Crearea unui sistem integrat de management al traficului în municipiul Suceava (linie verde, detectarea numărului de vehicule aflate în trafic, detectarea locurilor de parcare neocupate (libere), amenajare/reamenajare intersecții, amenajare treceri de pietoni cu semnal controlat  pentru persoanele cu deficiențe sau cu nevoi speciale etc.)
  • Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor pe traseul Sofia Vicoveanca – Zona centrală – Cetatea de Scaun – Parc Șipote – Malul râului Suceava – Cetatea Zamca – Calea Unirii – strada Cuza Vodă – Cartierul Tinereții (Laniște).
  • Plantarea de perdele vegetale-verzi, de-a lungul principalelor artere rutiere în vederea reducerii emisiilor de CO2 și a poluării generate de traficul rutier.
  • Selectarea speciilor de arbori și arbuști care vor fi plantați se va face funcție de condițiile pedo-climatice specifice municipiului Suceava.

Suma necesară pentru realizarea documentației este asigurată din fonduri europene, lider de parteneriat fiind Agenția de Dezvoltare Nord – Est, a precizat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de