Digul de la Bogdanesti, erodat in continuare


Intră acum și în grupul de

Alţi 10 metri din digul de la Bogdăneşti au fost săpaţi de apă în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce sâmbătă, 25 de militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Fălticeni şi a Grupei operative, sub conducerea inspectorului şef, col. Ion Burlui, în comuna Bogdăneşti au consolidat şi întărit digului cu saci de nisip şi piatră o altă porţiune. Sâmbătă dimineaţă, digul de pe albia majoră a pârâului Rîşca era erodat pe o lungime de 50 de metri liniari şi o lăţime de 15 metri liniari, 100 de gospodării aflându-se în pericol de inundare. Echipajele au muncit până în jurul orei 23.35.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, în cursul nopţii apa a reuşit să rupă alţi 10 metri liniari din dig, echipajele comitetului local pentru situaţii de urgenţă al comunei Bogdăneşti, aflate la faţa locului, au continuat să pună saci de nisip pentru protecţie.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru evacuarea apei rezultate în urma precipitaţiilor abundente din mai multe locaţii.

Astfel, la ora 13.48, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, unde strada din faţa unei locuinţe era inundată, fiind în pericol ca apa să intre în casa şi anexele proprietarului. S-a evacuat apa pe o suprafaţă de circa 200 mp.

La ora 14.41, Garda de intervenţie Siret, cu o autospecială şi o motopompă, a intervenit pentru evacuarea apei de pe o suprafaţă de circa 200 mp din curtea, adăpostul de animale şi o magazia de lemne ale unui cetăţean, de pe str. Alexandru cel Bun, oraşul Siret.

La ora 14.50, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit pe str. Viitorului, la locuinţa lui Vasile R., unde era inundat subsolul casei de locuit – bucătărie, garaj, cămară, alte anexe din cauza ploilor abundente şi a colmatării canalizării stradale. S-a evacuat apa de pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi 1 metru adâncime.

La ora 16.30, acelaşi detaşament a intervenit pe str. Măgurii şi a evacuat apa de pe o suprafaţă de circa 10 mp din subsolul unui garaj ce aparţine lui Radu A.
La ora 16.33, Garda de intervenţie Siret a evacuat apa de pe o suprafaţă de circa 20 mp şi adâncime 1 metru, din subsolul centralei termice a stadionului municipal din Siret.

Seara, la ora 19.50, Detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava au intervenit pentru evacuarea apei ce a inundat 3 gospodării în localitatea Boroaia.

Potrivit ISU Suceava, militarii au lucrat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dimineaţă fiind schimbaţi, lucrul pentru evacuarea apei continuând şi duminică dimineaţă spre prânz.


Intră acum și în grupul de