Ovidiu Dontu e convins ca proiectele europene pot scoate Romania din criza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suecava a PSD, Ovidiu Donţu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că economia românească poate fi repornită prin finanţarea proiectelor europene ce au fost reportate arătând că în prezent economia ţării nu mai poate produce pentru a susţine cheltuielile publice.

Ovidiu Donţu, care candidează pentru fotoliul de preşedinte executiv al PSD, a mai spus că în momentul de faţă ceea ce este denumită ca fiind absorbţia fondurilor europene este în relitate de sub zece la sută. Cu toate acestea, în mod paradoxal, pe unele măsuri, există numeroase proiecte care au fost punctate, aprobate şi reportate.

Astfel, tânărul social-democrat a dat exemplu măsura 3.2.2-Renovarea şi dezvoltarea satului finanţată din PNDR, unde au fost depuse 1099 de proiecte eligibile din care doar 295 de proiecte au fost selectate. „Un număr de 804 proiecte bune nu sunt finanţate. Pentru 804 localităţi nu sunt finanţate lucrări de construcţii de drumuri, alimentări cu apă, infrastructură socială şi culturală”, a explicat actualul vicepreşedinte al PSD Suceava care a arătat că valoarea proiectelor reportate este de două miliarde de euro, iar finanţarea acestui tip de investiţii ar putea duce la crearea de 40.000 de noi locuri de muncă.

El a menţionat că numai în judeţul Suceava au fost reportate 48 de astfel de proiecte în valoare de 120 de milioane de euro care ar putea crea 2500 de noi locuri de muncă.

„Considerăm că se impune o renegociere astfel încât fondurile alocate României să fie îndreptate către măsurile cele mai căutate, dar şi direcţionarea împrumuturilor cătare acest tip de investiţii şi chiar finanţarea acestor proiecte de la bugetul de stat va duce la repornirea economiei”, a spus Donţu.


Intră acum și în grupul de