Cinci elevi suceveni vor sustine BAC-ul în sesiunea speciala a olimpicilor internationali


Intră acum și în grupul de

Întrucât vor participa la olimpiadele internaţionale la disciplinele la care s-au calificat, cinci elevi de clasa a XII-a din judeţul Suceava vor susţine examenul de bacalaureat în sesiune specială. Este vorba despre trei elevi ai Liceului cu Program Sportiv Suceava, respectiv Ion Burlică, calificat în lotul naţional lărgit la lupte, Gabriel Conache, la rugby, şi Andrei Ciprian Trofin, la atletism, un elev de la Colegiul „Al. Cel Bun” Gura Humorului- Cătălin Şuhani, de asemenea, calificat în lotul naţional de atletism şi Ionuţ Blesneag, elev al Colegiului „Petru Rareş” Suceava, care este calificat în lotul naţional de fizică şi va reprezenta România la olimpiada internaţională de fizică, dar şi în lotul naţional lărgit al olimpiadei de astronomie şi astrofizică.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii care se pregătesc în vederea participării la olimpiadele şi competiţiile sportive internaţionale va fi găzduită de Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina.

Cei 5 elevi suceveni vor trebui să se înscrie la examen în perioada 6-7 iunie, la secretariatul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina.

Ei vor susţine probe la disciplinele de concurs stabilite de metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat după următorul calendar: 8 iunie- limba şi literatura română (probă scrisă), 9 iunie- proba obligatorie a profilului (probă scrisă), 10 iunie- proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă), 11 iunie- limba şi literatura maternă (probă scrisă), respectiv afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor (după ora 18.00), 12 iunie- rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.


Intră acum și în grupul de