Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Suceava va avea linie de garda


Intră acum și în grupul de

Peste o săptămână Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pavilionul de la Burdujeni va avea propria linie de gradă. Astfel, pe lângă şeful secţiei Lorelei Haşovschi, medicii Irina Bălăuţă şi Silviu Demetriu va mai fi adus un medic de la Fălticeni, pentru realizarea gărzii. În ultimele luni, numărul pacienţilor cu nevroze, depresii şi consum de alcool, inclusiv în rândul bolnavilor psihic, a crescut cu 30 la sută, potrivit şefului secţiei Psihiatrie Burdujeni, dr. Lorelei Haşovschi.

De asemenea, a crescut numărul salariaţilor şi pensionarilor cu nevroze şi depresii, precum şi al elevilor şi studenţilor cu debuturi de tulburări psihotice şi de conduită care prevestesc tulburări de personalitate.

Numărul cazurilor sociale cu depresie şi alcoolism se menţine ridicat, dar acesta nu depăşeşte o treime din numărul total al pacienţilor.

Potrivit medicului şef de secţie cererea este mult mai mare, însă spitalul nu are posibilitatea să-i primească pe toţi cei care vor să se interneze astfel, cu programarea bolnavilor cronici am ajuns până în luna iulie, acum fiind internate doar urgenţele care vin prin Unitatea de Primire a Urgenţelor .

Pentru a face faţă adresabilităţii din ce în ce mai ridicate pentru această secţie, conducerea Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava a decis reabilitarea integrală a tuturor celor patru corpuri de clădire de la Burdujeni.
În saloane s-a redus numărul de paturi prin amenajarea a încă unui nivel la pavilionul de bolnavi acuţi, fiecare salon are propria sa baie cu toaletă şi duş, au fost schimbate instalaţiile sanitare şi electrice.

Pentru pacienţii cu nevroze mai uşoare a fost amenajat un pavilion cu 16 paturi, cu condiţii hoteliere superioare. Bolnavii acuţi au la dispoziţie 49 de paturi. Totodată a fost refăcută curtea secţiei, cu pavarea căilor de acces, instalarea de bănci, amenajarea spaţiilor verzi şi plantarea de brazi pe marginea aleilor. Livada din curte a fost curăţată şi pomii văruiţi. Incinta a fost împrejmuită cu un gard nou, cu porţi acţionate automat.


Intră acum și în grupul de