Primarul Ion Lungu, după ce a văzut situația de pe strada Făgetului, spune că a cerut constructorului să găsească soluții pentru ca zona să fie circulabilă: Am ajuns în această situație pentru că se lucrează. Este un teren mâlos, argilos, e răscolit și a și plouat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, în cadrul ședinței Consiliului Local Suceava că a solicitat constructorului care lucrează la canalizarea de pe strada Făgetului să găsească soluții pentru ca zona să fie circulabilă.

Primarul a fost interpelat de consilierul local Gabriel Buciac, care l-a întrebat ce se poate face pentru locuitorii de pe strada Făgetului.

„Sunt multe străzi care arată rău și avem un exemplu, cel de-aseară, ați văzut și dumneavoastră ce este pe strada Făgetului. În zona aceea, pentru toate străzile care sunt către pădure ar trebui făcut ceva măcar anul acesta pentru că sunt într-o stare deplorabilă”, a spus Buciac.

Lumea a …5-a…Suceava, str Fagetului! Primar Ion Lungu #EchipaCâștigătoare

Lumea a …5-a…Suceava, str Fagetului! Primar Ion Lungu #EchipaCâștigătoare

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 21 iulie 2021

Primarul Ion Lungu a spus că acolo Primăria Suceava face un efort destul de mare și că se lucrează să se realizeze canalizarea pe trei străzi, Dobrilă Eugen, Făgetului și Molidului.

El a arătat că acolo nu s-a putut trage până acum canalizare pentru că trebuie implementată o altă soluție decât cea prin curgere gravitațională, subliniind că în ceea ce privește reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare municipiul Suceava este „campion” având atrase pe fonduri europene 85 de milioane de euro și că mai sunt circa 23 de milioane de euro pe POIM.

„Canalizarea toată pe care am tras-o în oraș a mers prin curgere gravitațională. Ceea ce facem noi și este mult noroi, așa este acolo, mai ales că în acea zonă din Burdujeni-sat vin șuvoaie de apă și când sunt ploi torențiale așa arată strada”, a spus primarul.

El a menționat că acum situația „s-a cuplat” și cu aceste lucrări care se fac în zonă pentru că acum se lucrază la canalizare urmând să fie asfaltate străzile.

„Am cerut constructorului, am avut o discuție în cursul dimineții, să găsească niște soluții, să mai pună niște balastru acolo unde se poate ca să nu-i îngreunăm din nou munca. Problema de fond este că se lucrează la canalizarea prin pompe de recirculare și e un efort din partea Primăriei și un respect pentru cetățenii din zonă”, a spus Lungu.

Primarul i-a asigurat pe locuitorii din zonă că în acest mandat vor avea și asfalt.

„Ca să mă exprim așa: ca să fie bine, înainte trebuie să fie rău. Cam despre asta este vorba. Știm problema, o cunoaștem. De asta am ajuns în această situație pentru că se lucrează. Este un teren mâlos, argilos, e răscolit și a și plouat”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de