Doi polițiști din Fălticeni au salvat viața unui sucevean care a suferit accident vascular cerebral ischemic în timp ce conducea o mașină


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Siret, care a suferit accident vascular cerebral ischemic, a fost resuscitat de polițiștii rutieri din Fălticeni, Daniel Prisacaru și Petrică Moisii.

Evenimentul a avut loc joi, 22 iulie, în jurul orei 18:00. Inițial, Poliția Fălticeni a fost sesizată prin 112 privind un accident produs la ieșire din municipiul, pe E85.

Foto: IPJ Suceava

Primele cercetări au arătat că un bărbat (32 ani) din Siret, în timp ce conducea un autoturism Citroen pe Bulevardul 2 Grăniceri, a oprit pe trotuar pentru că i s-a făcut rău.

Mașina nu era asigurată cu frâna de mână și de aceea s-a deplasat cu spatele, a acroșat ușor un alt autoturism, după care a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-o depresiune de aproximativ zece metri.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au găsit pe șofer fără semne vitale.

Până la sosirea ambulanței, agentul șef Daniel Prisacaru și colegul său de patrulă, agent șef Petrică Moisii, au efectuat manevre de resuscitare și masaj cardiac, precum și procedee de stimulare cardiacă și respiratorie.

Datorită acestor manevre, bărbatul a revenit la viață. Ulterior, el a fost transportat mai întâi la Spitalul din Fălticeni, iar apoi la SJU Suceava. Bărbatul a fost diagnosticat preliminar cu accident vascular cerebral-ischemic.

„Colegul meu este eroul unei familii care are acum șansa să îl vadă în viață pe cel drag. Pentru noi, toți ceilalți, acest polițist este un profesionist desăvârșit care și-a făcut datoria și a dovedit aptitudini extraordinare. În raportul de activitate de astăzi cei doi agenți consemnează a șaptea viață salvată în ultimii ani de activitate. Șapte – o cifră a perfecțiunii divine pe care polițiștii vor însă să o modifice cât mai curând prin salvarea unor noi vieți”, a transmis Comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de