UPDATE|Poliția Suceava: Atacul ursului s-a produs pe raza județului Harghita, iar o persoană rănită a fost transportată la cea mai apropiată unitate medicală care e în Suceava


Intră acum și în grupul de

ACTUALIZARE

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu a precizat că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat județelor Suceava – Harghita – Mureș a avut loc pe raza județului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au încercat să alunge animalul.

Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni și a fost transportat la o unitate medicală din județul Suceava, fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reușit să fugă fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112. Toți  cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din județul Harghita.

Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate și coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal întocmit în caz este instrumentat de autoritățile judiciare din Harghita

ISU Suceava intervine la fața locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate, iar în sprijin vor veni și salvatori de la ISU Iași și ISU Neamț cu camere de termoviziune.

Știrea inițială:

Două persoane au fost atacate de un urs în zona Drăgoiasa a anunțat șeful Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc.

El a spus că prima victimă se afla deja în ambulanță în drum spre Vatra Dornei, urmând să fie transferată la un alt spital din cauza gravității rănilor suferite.

Ariciuc a menționat că în zonă au intervenit șase salvamontiști din Vatra Dornei pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru două persoane atacate de urs.


Intră acum și în grupul de