Unul dintre ciobanii atacați de urs a fost preluat de ambulanță și transportat la spital: Nu mai pot. Îmi amorțește gura! Celălalt a fost găsit mort în pădure


Intră acum și în grupul de

Unul dintre ciobanii atacați vineri seara de un urs în apropierea unei stâne amplasate în județul Harghita la limita cu județul Suceava a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava în stare gravă.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost coborât de pe munte cu sprijinul echipelor Salvamont.

Plin de sânge, bărbatul le spunea ambulanțierilor că nu mai rezistă, potrivit unei înregistrări video care nu poate fi făcută publică.

 „Nu mai pot. Îmi amorțește gura!”, a spus bărbatul când membrii echipei de salvare îi cereau să vorbească cu ei.

Reamintim că un urs a atacat o bovină în zona unei stâne amplasată pe raza județului Harghita și trei bărbați au încercat să alunge animalul.

Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni și a fost transportat la o unitate medicală din județul Suceava, fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reușit să fugă și a fost căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști fiind găsit sâmbătă dimineața mort, în pădure, la circa 300 de metri de zona unde a fost văzut ultima dată.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112. Toți  cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din județul Harghita.


Intră acum și în grupul de