Dosar penal pentru o firmă care a blocat străzi din Suceava pentru a face lucrări de branșare la gaz natural fără să dețină avizul Poliției Rutiere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis dosar penal pentru o firmă care a blocat circulația rutieră și pietonală pe mai multe străzi din Suceava, în zona USV, prin executarea de lucrări de branșare pentru o conductă aferentă rețelei de distribuție a gazelor naturale. Polițiștii au informat astăzi, 27 iulie, că lucrările aveau loc fără avizul Poliției Rutiere.

Concret, în timp ce patrulau străzile municipiului, polițiștii rutieri au identificat mai multe echipe de muncitori în zona Universității „Ștefan cel Mare”.

Mai exact, pe trotuarul de lângă „Padrino”, de pe strada Universității, muncitorii efectuat activități de îndepărtare a pavelelor și de spargere, cu ajutorul unui utilaj de dimensiuni relative reduse, a unei plăci de beton.

Lucrări similare erau efectuate și în dreptul aleii care face legătura între strada Comercianților și calea de acces dinspre strada Universității către zona de aprovizionare cu marfă a hipermarket-ului Kaufland. Acolo erau efectuate săpătură, compactare, branșamente pentru o conductă aferentă rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Polițiștii au verificat legalitatea lucrărilor. Astfel, s-a constat că există un aviz emis de Primăria Sucevei către o societate comercială din Târgu Mureș, care la rândul său a subcontractat lucrarea către o altă firmă.

Documentul menționa că lucrările de traversare a zonelor betonate vor fi efectuate cu subtraversare prin foraj orizontal.

Important de menționat este faptul că la capitolul condiții, documentul preciza că înaintea începerii lucrărilor este obligatorie obținerea avizului Poliției Suceava, document ce nu a fost solicitat de executantul lucrărilor.

În aceste condiții, polițiștii au constat că lucrările au condus la restricționarea circulației rutiere și celei pietonale, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.


Citiți și:


Intră acum și în grupul de