Ucrainean operat de urgenta la Iasi dupa ce a rupt un stalp si a lasat 50 de case din Cacica fara curent


Intră acum și în grupul de

Un cernăuţean a fost transportat în stare gravă de la Spitalul Judeţean Suceava la Iaşi pentru a fi operat de urgenţă, după ce în urma unui accident rutier a rupt un stâlp de beton şi a lăsat fără energie electrică 50 de case din Cacica. Potrivit IPJ Suceava, vineri, în jurul orelor 22.50, pe DN 2E, pe raza localităţii Pârteştii de Sus, Z. Ivan, de 25 ani, domiciliat în oraşul Cernăuţi, în timp ce conducea o autoutilitară din cauza conducerii imprudente şi nerespectării limitei legale de viteză în localitate, încercând să evite impactul cu atelajul hipo înregistrat, condus de S. Nicanor, de 60 ani, din comuna Cacica, care se afla pe partea carosabilă a aceluiaşi sens de mers, semnalizat corespunzător, a pierdut controlul asupra direcţie.

Ucraineanul a ajuns cu maşina pe contrasens, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă, intrând în coliziune frontală cu gardul unui imobil, apoi în stâlpul din beton nr. 1-2-28 al reţelei electrice amplasat în curte rupându-l, după care a intrat în peretele casei respective.

Z. Ivan a fost transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial prin accident rutier, multiple plăgi şi fracturi lacerate la nivelul faciesului, fractură triplă cominutivă a mandibulei”, necesitând pentru vindecare 50-60 zile de îngrijirii medicale, dacă nu intervin complicaţii.

Ucraineanul a fost transportat la Spitalul Judeţean Iaşi în vederea supunerii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Acesta nu a fost testat cu aparatul etilotest, întrucât a fost transportat de urgenţă la unitatea medicală, iar starea sa de sănătate nu îi permitea acest lucru, însă i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

De asemenea şi conducătorul atelajului hipo S. Nicanor a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma distrugerii stâlpului de joasă tensiune au fost afectate 50 locuinţe de pe raza comunei Cacica, care au rămas fără alimentare cu energie electrică, fiind sesizaţi lucrători din cadrul E-ON Suceava pentru remediere.


Intră acum și în grupul de