Apa curenta si canalizare pentru 90% dintre radauteni


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat duminică că după implementarea proiectului de modernizare a reţelelor de apă şi canal finanţat prin POS Mediu, peste 90% dintre rădăuţeni vor beneficia de apă curentă şi canalizare. „După finalizarea investiţiei, gradul de conectare al populaţiei la sistemele de apă şi canalizare va creşte de la 64%, respectiv 56% la un procent de peste 90%”, spus Cadariu.

Potrivit acestuia, investiţia în valoare de 22,7 milioane de euro de la Rădăuţi face parte din proiectul privind modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 milioane euro.

Vicepreşedintele CJ Suceava a explicat că pentru Rădăuţi sunt prevăzute investiţii în valoare de 14,5 milioane euro pe componenta canalizare ce prevăd reabilitarea reţelei de canalizare, pe o lungime de 2,6 km, din zonele Piaţa Unirii şi Calea Cernăuţi, extinderea reţelei de canalizare a oraşului, pe o lungime de aproape 25 km, construirea a două noi staţii de pompare a apelor uzate şi reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, vor fi efectuate investiţii de 8,2 milioane euro şi va fi reabilitat câmpul de puţuri de captare a apei din sursa Măneuţi, va fi construit un nou rezervor şi reabilitată staţia de pompare, va fi reabilitată şi extinsă staţia de clorinare, va fi reabilitată reţeaua existentă de distribuţie a apei, pe o lungime de 2,73 km şi va fi extinsă reţeaua de distribuţie, pe o lungime de 30,6 km.


Intră acum și în grupul de