Directorul DSP Suceava, Dr. Dinu Sădean, avertizează: Numărul de îmbolnăviri Covid-19 crește de la zi la zi! Vă recomandăm insistent să minimalizați riscul de a vă îmbolnăvi, apelând cu încredere și de urgență la vaccinarea anti-Covid-19


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publica a Județului Suceava, Dr. Dinu Florin Sădean, a îndemnat sucevenii să respecte normele sanitare și să se vaccineze în contextul creșterii numărului infectărilor cu Covid-19.

El a transmis printr-un comunicat din 5 august că „numărul de îmbolnăviri de Covid-19 crește de la zi la zi, pe raza județului Suceava! Dacă acum o lună ne bucuram de incidența 0 în întreg județul, în ultimele 2 săptămâni se observă o curbă ascendentă, atât a îmbolnăvirilor cât și a internărilor în spital cu diagnosticul Covid-19”.

Dinu Sădean a spus că din anchetele epidemiologice efectuate de către DSP Suceava, rezultă că „sunt sporadice cazurile singulare, marea majoritate a cazurilor nou depistate fiind contacte de cazuri deja confirmate și, foarte important, persoane cu antecedente de călătorie.”

În prezent, cele mai „active” localități sunt: Suceava 11 cazuri, Ipotești 6 cazuri, Fălticeni 6 cazuri, Brodina 4 cazuri, Rădăuți 4 cazuri, Poieni Solca 3 cazuri.

„Dacă acum 2 săptămâni erau 2-3 cazuri de persoane pozitive internate în spitalele din județul Suceava, numărul acestora a crescut zilnic, astfel încât astăzi acest număr a ajuns la 15 și este in creștere!”, constată Dinu Sădean.

În acest context, el a îndemânat sucevenii să se vaccineze: „Pentru a vă păstra sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, vă recomandăm insistent să respectați normele de siguranță sanitară, respectând măsura de carantină în cazul călătoriilor în străinătate și să minimalizați riscul de a vă îmbolnăvi, apelând cu încredere și de urgență la vaccinarea anti Covid-19. Împreună depășim această pandemie!”.

Potrivit datelor oferite de DSP Suceava, până acum, în județul Suceava au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 94.978 persoane, din care 81.653 cu rapel.

Cifrele arată că procesul de vaccinare în județ este în continuare lent. De exemplu în cursul zilei de miercuri, 4 august, s-au vaccinat 489 suceveni, dintre care 108 cu rapel.

Majoritatea vaccinurilor au fost făcute în cabinetele medicale de familie (171), unde se injectează serul Johnson&Johnson, fiind suficientă o singură doză. Alte 96 de vaccine au fost făcute la centrul din incinta Iulius Mall Suceava (vaccin Moderna). La centrul drive-through din SCS s-au vaccinat 64 persoane, iar la Casa de Cultură din Siret – 43. În celelalte centre de vaccinare au fost efectuate sub 30 de vaccine.


Intră acum și în grupul de