Fostul deputat Alexandru Băișanu a fost reținut și introdus în Arestul Poliției Suceava. El este cercetat pentru șantaj


Intră acum și în grupul de

Fostul deputat de Suceava Alexandru Băișanu a fost reținut, joi, într-un dosar în care este bănuit de șantaj.

Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecătoria Suceava au efectuat joi un număr de trei percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale și asigurarea materialului probator într-o cauza penală în care un bărbat în vârstă de 53 de ani este bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate inscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice și dispozitive de comunicare la distanță și alte dispozitive electronice care interesează cauza și a fost pus în executare un mandat de aducere pe numele bărbatului de 53 de ani.

După administrarea probatoriului și audierea persoanei respective organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au dispus masura reținerii pentru 24 de ore fața de bărbatul de 53 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Cazul a intrat în atenția Poliției Ipotești după o plângere depusă de un bărbat, fost asociat al lui Băișanu în dezvoltarea unui centru de echitație pe un teren din apropierea unui iaz, luciu de apă pe care petentul îl are în administrare în urma unei licitații.

Acesta îl acuză pe fostul parlamentar că nu s-ar fi ținut de cuvânt în ceea ce privește realizarea investiției și că l-a determinat să investească mari sume de bani pentru a achiziționa terenul din zona iazului și a înființa centrul de echitație din Ipotești și că a și întreținut îngrijirea cailor, iar acum fostul parlamentar nu i-ar returna sumele investite și că i-ar fi spus că îi plătește datoriile dacă îi va ceda și iazul.

Bărbatul mai susține că din luna mai i-a fost interzis accesul pe terenul fermei și că a fost amenințat de Băișanu cu acte de violență și chiar că are puterea să-l trimită la închisoare.


Intră acum și în grupul de