Drumul județean Panaci-Glodu ce duce spre Bilbor a fost recepționat. Flutur: Mai sunt de finalizat 3,7 kilometri până la hotarul cu Harghita. Această investiție strategică va duce la o dezvoltare accelerată în Țara Dornelor și a zonei Călimani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la recepția finală a drumului Panaci-Glodu care duce spre Bilbor în județul Harghita.

El a spus că este o investiție a CJ Suceava începută în 2018 de modernizare a 6 kilometri de drum județean care continuă primul proiect din 2010 pe 22 de kilometri.

Investiția a costat circa 13 milioane de lei prin PNDL și a presupus lărgirea drumului la opt metri din care câte un metru pe sens acostamente, realizarea a 22 de podețe transversale, executarea de șanțuri și rigole pe circa 5 km și peste 2,5 km de ziduri de sprijin.

„Este o continuare a proiectului Vatra Dornei-Panaci-Bilbor. În 2010 am avut o investiție pe 22 de km, acum, mai recepționăm șase, având în total 28 de km, iar până la hotarul cu județul Harghita mai sunt de executat 3,7 km. Această investiție va face să legăm județul Suceava de județul Harghita, Vatra Dornei de Toplița, realizând legătura dinspre Vatra Dornei spre viitoarea autostradă A 8”, a explicat președintele CJ Suceava.

El consideră că această investiție strategică va duce la o dezvoltare accelerată, în primul rând a turismului în Țara Dornelor și a zonei Călimani.

Flutur a transmis administrațiilor locale din zonă că vor avea de elaborat un plan zonal pentru dezvoltarea turistică a Munților Călimani și că primarii din zonă trebuie să sistematizeze și să regândească prioritățile și că va trebui găsită finanțare și pentru legătura cu Broșteni pentru a pune în valoare cea mai frumoasă zonă din țară.

El a mai spus că zona se va putea dezvolta industrial prin înființarea de unități de procesare în industria alimentară pentru că potențialul zonei este uriaș având în vedere și produsele bio din Țara Dornelor, dar și fructe de pădure sau ciuperci.

Potrivit lui Flutur faptul că gazul metan va ajunge în această toamnă în Vatra Dornei va da o nouă perspectivă de dezvoltare zonei.


Intră acum și în grupul de