FOTO // Lecții de educație rutieră pentru copii, organizate de Poliția Suceava: „Este datoria noastră, a tuturor, să oferim siguranță copiilor noștri!”


Intră acum și în grupul de

IPJ Suceava a dedicat activitățile preventive din ultima săptămână, respectiv 16 – 22 august, responsabilizării copiilor și părinților acestora în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră.

Concret, timp de o săptămână, la nivelul tuturor subunităților s-au desfășurat activități preventive interactive, proiecte educaționale și activități punctuale pentru dezvoltarea in rândul tinerilor a unui comportament preventiv in trafic.

Foto: IPJ Suceava

„Chiar dacă este vacanță, polițiștii nu i-au uitat pe cei mici, care sunt predispuși riscului rutier, în orice perioadă. Copiii au făcut cunoștință cu polițiștii rutieri, au realizat fotografii cu echipajele de poliție și au avut ocazia să învețe sau să își reamintească principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului și semnificația indicatoarelor rutiere”, a transmis IPJ Suceava.

Activitățile s-a desfășurat sub forma unor jocuri.

Spre exemplu, doar sâmbăta peste 1500 de copii cu vârste cuprinse între 5 si 16 ani au participat la acțiuni preventive desfasurate de polițiști pe raza întregului județ.

Acțiunile au fost desfășurate atât în mediul urban cât și rural, peste 100 de polițiști participând la sesiunile de informare și activitățile interactive.

Recomandările polițiștilor suceveni pentru copii:

  • să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
  • să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
  • să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa; nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
  • Să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.
  • nu traversați drumul în fugă!
  • traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

„Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier”, transmit polițiștii.

Recomandări pentru părinți:

– Fiți exemplu pentru copii! Respectați regulile de circulație! Este datoria noastră, a tuturor, să oferim siguranță copiilor noștri!


Intră acum și în grupul de