FOTO // Numeroși participanți la „Hora la Prislop”, proiect comun al județelor Suceava și Maramureș


Intră acum și în grupul de

Numeroase persoane au participat duminică, 22 august, la evenimentul organizat în premieră de către Consiliile Județene Suceava și Maramureș. Este vorba despre „Hora la Prislop”, eveniment unic ce a avut loc la granița celor două județe.

Programul a inclus o spectaculoasă paradă a portului popular din Bucovina și Maramureș, care a fost deschisă la miezul zilei de buciumaşi şi călăreţi. A urmat o horă în care au putut participa toți doritorii.

În a doua parte a evenimentului, mai mulți artiști, ansambluri și formații din Suceava și Maramureș au urcat pe scena amenajată chiar pe linia de hotar a celor două județe.

Suceava a fost reprezentată la acest eveniment de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, formaţii şi grupuri folclorice tradiţionale, meşteri populari şi Asociaţia „Produs în Bucovina” care a oferit celor prezenţi preparate tradiţionale.

Anterior, vicepreședintele CJ, Niculai Barbă, declara că autoritățile județene și-au propus ca prin acest eveniment să promoveze turismul, în special prin crearea de trasee turistice care să lege județul Suceava de județele vecine.


Intră acum și în grupul de