18 milioane de euro pentru modernizarea retelelor de apa si canal in Falticeni


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat duminică că în urma investiţiilor pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Fălticeni, care se ridică la 18 milioane de euro, gradul de conectare al populaţiei la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare va creşte de la 87%, respectiv 78% la un procent de 97%.

Potrivit lui Cadariu, proiectul de investiţii din municipiul Fălticeni este inclus în proiectul judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, derulat de CJ Suceava prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1 în valoare totală de 120 de milioane de euro. El a spus că pentru Fălticeni vor fi efectuate investiţii în valoare de 12 milioane de euro în extinderea reţelei de canalizare, pe o lungime de 21,2 km, în zona districtului Oprişeni, reabilitarea reţelei de canalizare, pe o lungime de 1,3 km, construirea a 6 noi staţii de pompare, reabilitarea staţiei de epurare a apelor uzate.

Totodată, alte şase milioane de euro vor fi investite în lucrări de reabilitare a câmpului de puţuri de captare din comuna Baia, reabilitarea reţelei de distribuţie pe o lungime de şase kilometri şi extinderea reţelei de distribuţie pe o lungime de 23,5 km, în zonele Oprişeni, Şoldăneşti, Ţărna Mare şi Fundoaia.

Municipiul Fălticeni a mai beneficiat de lucrări de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă şi prin Programul SAMTID, fiind reabilitate staţiile de tratare şi pompare Baia I, II şi III, precum şi 16 km de conducte, valoare totală a lucrărilor fiind de peste 1,8 milioane euro.


Intră acum și în grupul de