Actorul Florin Piersic, decorat de IPS Calinic cu Ordinul eparhial „Mușatinii” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Actorul Florin Piersic a fost decorat, vineri, de IPS Calinic cu Ordinul eparhial „Mușatinii” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților această distincție a fost oferită actorului de IPS Calinic în semn de înaltă preţuire pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute, pentru devotamentul, dragostea, înţelegerea şi talentul care a dat dovadă în promovarea artei cinematografice, a valorilor istoriei naţionale, dar și a frumoaselor plaiuri bucovinene, de care se simte atât de legat.

Sursa citată arată că deşi este născut în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, marele actor Florin Piersic  este strâns legat de Bucovina din două  motive:  locul de obârşie  al părinţilor săi şi cariera sa cinematografică – peste 55 de filme, din care multe cu tematică istorică, au fost turnate în această zonă fiind amintite producțiile Neamul Şoimăreştilor și Fraţii Jderi.

„Şi acum, după atâtea decenii de la turnarea filmelor istorice, se întoarce cu emoţie la Dragomirna, la Putna Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la Cetatea de Scaun a Sucevei şi îşi aduce aminte cu drag de frumoasele clipe de înregistrări, apreciind în mod  special dragostea bucovinenilor cu care întotdeauna a fost întâmpinat. Este un om care întotdeauna a ştiut să transmită modul lui aparte de a fi creştin, de a fi apropiat de Biserică. Nu începea o înregistrare sau vreun spectacol fără să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, ştiind că va avea ajutorul în ceea ce va face doar de la Bunul Dumnezeu. Cu puțină vreme în urmă, într-un interviu, spunea că a devenit Florin Piersic  datorită dragostei sale pentru oameni şi respectului pentru profesia  aleasă. Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori români din toate timpurile, atât  pentru talentul incontestabil, cât şi pentru sufletul său deschis, cu care păşeşte de fiecare dată în faţa publicului, transmiţând prin stilul său inconfundabil propriile experienţe de viaţă nelipsite de tâlc şi umor. Este un adevărat român cu care ne mândrim”, menționează sursa citată.

Reamitim că din anul 2010 actorul Florin Piersic este cetățean de onoare al județului Suceava.


Intră acum și în grupul de