ISJ Suceava: Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a fost de 34,02% pentru promoția curentă și de 23,27% pentru promoțiile anterioare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratului Școlar Județean Suceava a anunțat, marți, că în județul Suceava, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este de 31,32%.

Din totalul candidaților promovați (306), 8 candidați au obținut medii între 8-8,99, 49 au obținut medii între 7-7,99 și 249 au obținut medii între 6-6,99.

La probele scrise s-au prezentat 977 candidaţi (76,87%), din cei 1271 de candidaţi înscrişi. Dintre aceștia, 732 de candidați provin din promoția curentă, iar 245 de candidați din promoțiile anterioare. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 34,02% (249 promovați), iar pentru promoțiile anterioare – 23,27% (57 promovați).

ISJ Suceava precizează că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci), iar procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi.

Rezultatele au fost afișate în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse/transmise marți, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.


Intră acum și în grupul de