Informare meteo de ploi și cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de ploi în general moderate cantitativ, dar și o avertizare cod gaben de vânt puternic în zona de munte a județului Suceava.

Potrivit ANM, informarea meteo este valabilă miercuri până la ora 23:00.

Astfel, în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30…40 l/mp.

Atenționarea meteo cod galben de vânt este valabilă până joi dimineața la ora 10:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei.

ANM notează că intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65…70 km/h.


Intră acum și în grupul de