Ion Lungu propune ca rectorul USV, Valentin Popa, să devină cetățean de onoare al Sucevei pentru că s-a zbătut să fie aprobată Hotărârea de Guvern privind înființarea Facultății de Medicină: Știți ce greu e să se aprobe un HG?


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în ședința din 30 septembrie va propune să fie desemnat cetățean de onoare al municipiului rectorul USV, Valentin Popa.

El a spus că propune acordarea acestui titlu lui Valentin Popa pentru că, pe lângă meritele universitare, a reușit obținerea Hotărârii de Guvern prin care la USV se înființează Facultatea de Medicină și Științe Biologie, dar și pentru Hotărârea de Guvern pentru Grădinița din Ițcani care a fost aprobată când Popa era ministrul Educației.

Lungu a spus că știe cât de mult se umblă pentru obținerea unei Hotărâri de Guvern și din acest motiv consideră că Popa ar trebui încurajat pentru că a obținut înființarea Facultății de Medicină.

„Știți ce greu se obține un HG din ăsta? Trebuie să mergi vreo trei ani de zile la București ca să obții un HG. Nu se obține peste noapte”, a spus Lungu.

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava – cea de a doua dupa revenirea din concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 7 septembrie 2021

El a arătat că prin acest HG s-a aprobat înființarea Facultății de Medicină.

„Eu zic că trebuie să recunoaștem meritele oamenilor de acolo să-i ajutăm, să-i încurajăm”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că va acorda sprijin USV în vederea realizării clădirii în care va fi sediul Facultății de Medicină, considerând corectă soluția președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de a aloca un teren în curtea SJU Suceava și a menționat că sediul facultății nu va fi în parcul USV așa cum s-a propus, precizând că s-a opus acestei soluții.

Reamintim că recent Consiliul Local Suceava a decis să confere titlul de cetățean de onoare al Sucevei fostului rector prof.univ.dr. ing. Adrian Graur, care este cel care a dezvoltat USV și actualului prorector prof.univ. Mihai Dimian, pentru implicarea sa în sprijinirea autorităților pentru limitarea efectelor pandemiei cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de