În municipiul Suceava se scumpește parcarea cu plată și se introduc noi zone unde se va taxa parcarea autovehiculelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi propun Consiliului Local Suceava aprobarea unei Hotărâri prin care să se majoreze tariful pentru parcarea autovehiculelor, dar și extinderea numărului parcărilor publice cu plată.

Potrivit inițiatorior, reglementarea funcționării sistemului de parcare cu plată cu autotaxare are drept scop principiul determinării posesorilor de autovehicule de a se limita la staționări cât mai scurte ca timp, asigurând în acest fel posibilitatea și altor utilizatori de a folosi locurile de parcare.

Astfel, pe lângă parcările cu plată actuale se solicită aprobarea pentru înființarea de parcări cu autotaxare în zona str. Mihai Eminescu – de la sensul giratoriu din fața cinematografului Modern până la intersecția cu str.Veronica Micle; parcare Baie – cu intrare dinspre str. Veronica Micle, str.  Universității –  de  la  intersecția  str.  Universității  cu  B-dul   1  Mai  până  la  intersecția  str. Universității  cu B-dul George Enescu; dar și pe str. Mitropoliei  –  de  la  intersecția  str. Mitropoliei  cu  str. Ana  Ipătescu  până  la  intersecția  str. Mitropoliei cu str.  Ștefan cel Mare.

De asemenea, conform propunerii serviciului de specialitate, prin proiect se propune majorarea tarifelor pentru toate parcările la 2,5 lei/oră inclusiv TVA, majorarea notei de constatare la 80 lei și introducerea mai multor variante de abonamente.

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Suceava în ședința din 16 septembrie.


Intră acum și în grupul de