Ion Lungu a deschis noul an școlar la CN „Petru Rareș” unde s-a inaugurat un centru de documentare-informare: Aici performanța a luat-o înaintea infrastructurii. Primăria va premia performanța și în acest an


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a deschis, luni, noul an școlar la Colegiul Național „Petru Rareș” unde a inaugurat un centru de documentare-informare și a anunțat că urmează să semneze și contractul de finanțare cu fonduri europene pentru construcția unui nou corp de clădire pentru învățământul gimnazial.

„Astăzi este o zi frumoasă pentru Colegiul Național „Petru Rareș”. Colegiul dispune de o clădire nouă, un centru de documentare-informare. A ieșit o lucrare deosebită, cu o arhitectură deosebită, cu dotări deosebite. Avem, în primul rând, un laborator de informatică deosebit”, a spus primarul Ion Lungu.

El le-a transmis celor prezenți la această manifestare că se vede că a trecut de la promisiuni la fapte. „Astăzi, aici, inaugurăm o clădire de nivel european.  Aici performanța a luat-o înaintea infrastructurii. De aceea, noi, ca autorități locale, eu ca primar, facem tot ce putem să asigurăm standardele din punct de vedere al clădirilor, al patrimoniului, pentru performanță”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat să săptămâna trecută a avut discuții la București cu ministrul Dezvoltării și că, până la sfârșitul săptămânii, cel mai probabil, va semna un proiect cu finanțare europeană.

„Acest proiect prin fonduri proprii s-a ridicat la circa un milion de euro și urmează proiectul european de circa 6 milioane de lei, care va reprezenta tot o construcție nouă, săli de clasă pentru învățământul gimnazial”, a explicat primarul.

El a asigurat conducerea liceului că este alături pentru că acest colegiu face cinste Sucevei.

Ion Lungu deschide anul școlar la Suceava

Ion Lungu deschide anul școlar la Suceava La “Petru Rareș”

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 12 septembrie 2021

Ion Lungu le-a transmis bun venit elevilor la acest colegiu performant.

„Primăria Municipiului Suceava respectă performanța. De fiecare dată când au fost rezultate deosebite, dacă discutăm de bacalaureat, de olimpiade, sau medii de absolvire, întotdeauna Primăria a fost alături de elevii care au avut performanță. La fel vom face și anul acesta”, a spus Lungu.

El le-a mai spus elevilor că în viață se menține zicala „Cine are carte, are parte”.

„Trebuie să fiți conștienți că trebuie să vă pregătiți. Nu trebuie să învățați doar pentru că vă cer părinții sau profesorii. Trebuie să o faceți în primul rând pentru dumneavoastră”, a mai declarat primarul.

El a mai arătat că, din păcate, pandemia nu ne lasă în pace și că pericolul nu a trecut.

Ion Lungu a adăugat că în municipiul Suceava rata de infectare crește și că unii spun că este valul patru, iar alții că vine valul patru, dar că, oricum, bine nu este.

„Ca atare, ca să putem să ne desfășurăm activitatea cât mai mult față în față vă rog să respectați aceste reguli legate de coronavirus, distanțarea, purtatul măștii, măsurile de igienă personală”, a spus Lungu.

El a arătat că autoritățile locale vor sprijini cu materiale dezinfectante și, posibil, chiar cu măști și să fie făcut tot ceea ce se poate pentru a nu exista focare în școli.


Intră acum și în grupul de