Ion Lungu crede că Suceava va intra în „scenariul roșu” la începutul lunii octombrie ceea ce va aduce din nou restricții: Nu se ajunge la carantină, dar așa cum merg lucrurile se ajunge la „scenariul roșu”.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a apreciat, miercuri, că la începutul lunii octombrie municipiul Suceava va intra în „scenariul roșu” ceea ce va aduce restricții pentru locuitori.

„Din păcate, lucrurile nu merg într-o direcție bună. Sunt extrem de îngrijorat”, a spus Lungu care a adăugat că marți erau  246 de cazuri active și 1,53 rata de incidență.

Primarul de Suceava – Ion Lungu – susține o conferința de presa

Primarul de Suceava – Ion Lungu – susține o conferința de presa La sediul Primăriei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 14 septembrie 2021

„Dacă mergem tot așa cu 20-30-40 de cazuri pe zi, la începutul lunii octombrie ne blocăm”, a mai spus primarul.

El a făcut apel sucevenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și să se vaccineze împotriva Covid-19 arătând că rata de vaccinare este scăzută în ciuda apelurilor repetate pe care le-a tot facut.

Ion Lungu a apreciat că dacă se ajunge din nou în scenariul roșu se vor aplica din nou rstrucții.

„Dacă mergem zilnic cu 20-30-40 de cazuri la începutul lunii octombrie intrăm în scenariul roșu. E simplu, e vorba de aritmetică. Scenariul roșu înseamnă învățământ online, restricții comerciale și de altele. Nu se ajunge la carantină, dar așa cum merg lucrurile, vrând-nevrând, se ajunge la scenariul roșu”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de