Patru persoane din Șaru Dornei și Panaci, reținute de polițiști în cazul agresiunii asupra activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a doi jurnaliști


Intră acum și în grupul de

Patru persoane cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani din comunele Șaru Dornei și Panaci au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,purtare abuzivă” în cazul agresării activistului de mediu sucevean Tiberiu Boșutar , jurnalistului Mihai Dragolea şi realizatorului Radu Constantin Mocanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, polițiștii au documentat și probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în agresarea, joi, a unui activist de mediu și a doi cameramani, pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci.

Astfel, peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligențele necesare pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimelor, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Totodată, au fost continuate activitățile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice și s-au desfășurat activități investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală.

El a menționat că 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, iar la finalul activităților procedurale, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,purtare abuzivă”.

Cei patru bărbați au fost încarcerați în Arestul IPJ Suceava, în cursul zilei de 17.09.2021, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței competente.

„Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează astfel de comportamente antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, a declarat Epureanu.


Intră acum și în grupul de