Doi inspectori antifraudă ai Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au fost trimiși în judecată de DNA pentru că au luat mită 1500 de euro ca să nu sancționeze un agent economic


Intră acum și în grupul de

Doi inspectori antitfraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au fost trimiși în judecată de DNA-ST Iași pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și  abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Astfel, a fost trimis în judecată  în stare de arest la domiciliu a lui Alexandru Rebenciuc,  și în stare de libertate, a lui Alexandra Evelina Volf, la data faptelor inspectori antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași.

Procurorii anticorupție arată în rechizitoriul întocmit că în perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, Alexandru Rebenciuc ar fi pretins pentru sine și pentru colaboratoarea sa, Alexandra Evelina Volf, diferite sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale.
În contextul menționat mai sus, pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpați ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu au sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată.
Acționând în această manieră a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligațiile fiscale ce ar fi trebuit calculate și impuse societății controlate, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.


Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro.

DNA menționează că în cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați.


Intră acum și în grupul de