Acasă Actualitate Inundatii serioase in localitatea Capu Codrului (VIDEO)

Inundatii serioase in localitatea Capu Codrului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava sâmbătă, 19 iunie a.c., ora 18.35 s-a anunţat că pârâul Păltinoasa a ieşit din matcă, prin ruperea digului de protecţie pe o lungime de aproximativ 15 metri liniari, inundând o suprafaţă de circa 4 hectare de teren arabil, cu apă şi arocamente, existând pericolul de inundare a 20 de gospodării.

Grupa operativă a inspectoratului şi Detaşamentul de pompieri Suceava au intervenit cu 15 militari, sub comanda inspectorului şef, colonelul Ion Burlui, alături de 7 subofiţeri jandarmi, 2 agenţi de poliţie şi 21 de lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Păltinoasa. Au mai fost prezenţi la faţa locului subprefectul Ionuţ Creţuleac şi un reprezentant al S.G.A. Suceava.



S-a decolmatat albia pârâului Păltinoasa şi s-a creat un dig de protecţie din arbori, gard din împletituri de nuiele şi saci cu nisip, cursul apei fiind redirecţionat pe vechiul amplasament.
Misiunea s-a încheiat, fără incidente, la ora 22.00.
Peste noapte s-a monitorizat zona, până la ora transmiterii buletinului informativ neînregistrându-se probleme deosebite.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version