Gheorghe Flutur sustine regiuni de cel putin un milion de locuitori


Intră acum și în grupul de

Şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, va fi prezent joi, chiar de Sânziene, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului unde va susţine ca viitoarea reorganizare administrativ-teritorială a României să fie făcută în funcţie de aglomerările urbane şi de numărul de locuitori dintr-o viitoare regiune. Flutur, care este preşedintele Consiliului Judeţean Suceava dar şi al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est a declarat presei că este adeptul regiunilor care să cuprindă un milion de locuitori, acest criteriu fiind, în opinia sa, unul care să permită o eficientizare a activităţii viitoarei regiuni.

Preşedintele CJ va participa joi la seminarul „Oportunitatea reorganizării administrativ-teritoriale în plan regional” care este organizat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului României. Reorganizarea României în regiuni este o consecinţă a integrării în Uniunea Europeană şi se vrea a fi o formulă de implementare a autonomiei locale la nivel regional. În condiţiile în care propunerea lui Gheorghe Flutur va fi acceptată şi inclusă în viitoarea lege de organizare administrativă, judeţele Suceava şi Botoşani ar putea deveni regiuni.

La seminarul de joi sunt asteptaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, cel al Senatului, Mircea Geoană, premierul Emil Boc, ambasadorii Franţei, Poloniei, Slovaciei şi Ungariei.


Intră acum și în grupul de