Patru hunedoreni intoxicati cu ciuperci la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Cinci persoane, dintre care patru hunedoreni şi un câmpulungean au ajuns luni seară la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava după ce au mâncat ciuperci în cursul după-amiezii. Primul adus la UPU, la ora 21:56 a fost Ionel C., în vârstă de 54 ani, din Hunedoara fiind diagnosticat cu „ingestie ciuperci în urmă cu peste 6 ore, obs. intoxicaţie acută, hepatită tip B”.

La ora 22:25 a fost adusă şi soţia acestuia, Rodica C., în vârstă de 47 de ani, cu „sindrom confuzional, intoxicaţie cu ciuperci, hepatită tip B, obezitate gr. III”. În câteva minute, la UPU a fost introdus şi Florin U., în vârstă de 59 ani, tot din Hunedoara primind diagnosticul prezumtiv „obs. Intoxicaţie acută cu ciuperci, cu manifestări neurologice” iar un minut mai târziu în atenţia medicilor urgentişti a intrat şi soţia acestuia, Didina U., de 52 ani cu diagnosticul „obs. Intoxicaţie cu ciuperci, DZ TIP II”.

Cu „agitaţie psiho-motorie, intoxicaţie acută cu ciuperci”, la ora 01:09 a ajuns la UPU şi Dumitru A., în vârstă de 59 de ani, din Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit medicului urgentist Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava cei patru hunedoreni erau veniţi la Câmpulung, în vizită şi au fost la cules de ciuperci în pădure, cu gazda, după care le-au gătit. Acesta a precizat că pentru trei dintre pacienţi evoluţia ar putea fi nefavorabilă pentru că au hepatită de tip B şi respectiv diabet iar intoxicaţia le poate provoca o insuficienţă hepato-renală.


Intră acum și în grupul de