Taxa de bac de 225 lei pentru absolventii de la particular si cei din seriile anterioare


Intră acum și în grupul de

Absolvenţii liceelor particulare dar şi cei de la stat care au terminat 12 clase în anii precedenţi şi nu au susţinut examenul de bacalaureat sau l-au picat plătesc o taxă în valoare de 225 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, cuantumul taxei a fost stabilit de către Consiliul de Administraţiei. La bacalaureat s-au înscris 6.678 de candidaţi din promoţia curentă, din care 344 provin din licee particulare la care se mai adaugă 73 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a ţinut să precizeze pentru cei din seriile anterioare, care încă nu s-au înscris, că următoarea perioadă de înscriere este 5-9 iulie. „Dacă nu se vor înscrie, vor pierde această sesiune de bacalaureat”, a afirmat Petru Carcalete.

Prima dintre probele scrise ale examenului de bacalaureat este programată pe 28 iunie 2010, la limba şi literatura română. Urmează apoi, pe 30 iunie 2010, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii.

Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie 2010.


Intră acum și în grupul de