IPS Calinic a contactat Covid-19 și urmează un tratament medical și proceduri specifice. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților spune că nu a fost intubat sau într-o stare gravă


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, luni, că Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic a fost infectat cu SARS-CoV-2 și nu este spitalizat.

Într-un comunicat de presă se menționează că IPS Calinic urmează tratament specific.

„În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

– La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

– Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

Dumnezeu să ne aibă în sfânta Lui pază!”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Reamintim că șeful Cancelariei IPS Calinic, părintele David Oprea, a contactat COVID-19 și a murit în urma complicațiilor suferite, fiind înmormântat în urmă cu o săptămână la Mănăstirea Cetățuia.


Intră acum și în grupul de