Ion Lungu: Am propus modernizarea parcării de la Cetatea de Scaun pentru că am fost jenat astă vară să văd că vin atâția turiști și nu au o parcare cum trebuie. El a anunțat că anul viitor vrea să monteze și Roata Panoramică în zonă


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, asocierea cu Consiliul Județean Suceava în vederea modernizării parcării de la Cetatea de Scaun.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat de la începutul discuțiilor asupra proiectului că el a luat inițiativa modernizării parcării și nu Consiliul Județean.

„Am văzut în presă că aici Consiliul Local este de acord cu Consiliul Județean. Cu tot respectul pentru Consiliul Județean, pentru domnul președinte Flutur, totuși inițiativa este a noastră și a mea personală pentru că m-am simțit jenat, indignat în această vară, când am văzut că vin atâția turiști în zona Cetății de Scaun și nu au o parcare cum trebuie”, a spus Lungu.

El a arătat că tot s-a mers din vorbă în vorbă că nu-i parcarea municipiului ci a Consiliului Județean, până într-o zi când a bătut cu pumnul în masă după care a mers și a identificat exact suprafețele de acolo și a inițiat această asociere cu Consiliul Județean pentru modernizarea parcării.

„Mai mult decât atât, lucrăm în acest sens, să vedem de niște alimentări cu apă, eventual montarea unor cabine cu apă caldă să dăm o șansă civilizată turiștilor care vin în zonă.Vrem să modernizăm zona, să facem turism. Nu vă ascund că intenționez, anul viitor, să pun pe tapet, dar nu ca idee orgoliu, acea roată panoramică care să întregească zona, alături de funicularul pe care vrem să-l punem în Parcul Șipote, să determinăm turiștii care vin în Suceava să stea mai mult la Cetatea de Scaun și în orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că nu se mai poate merge cu această parcare nemodernizată în continuare.

„A fost o delăsare. Că e a noastră, că e a Consiliului Județean, inițiativa de modernizare este a noastră. Am fost în această vară acolo și eu, ca primar, m-am simțit jenat față de atâția oameni veniți la Cetatea de Scaun, la Muzeul Satului, mulți dintre ei străini, veniți din alte țări, din alte județe”, a mai spus Ion Lungu.

Consilierul local PSD Gabriel Buciac i-a spus primarului că se bucură că ajuns într-un final în acea parcare și a fost indignat ca și el și i-a amintit că din 2017 de când e consilier local i-a tot atras atenția asupra acestei parcări nemodernizate și chiar i-a solicitat să facă locuri de parcare pentru autocare.

El l-a acuzat pe Lungu că nu a luat în calcul această inițiativă doar pentru că face parte dintr-un alt partid decât primarul.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că parcarea era prevăzută cu pietriș potrivit proiectului de modernizare a zonei Cetății de Scaun și că după ce au trecut cinci ani de la finalizarea proiectului european se poate trece la modernizare.


Intră acum și în grupul de