Tigari plutitoare


Intră acum și în grupul de

Camere de cauciuc tip Rabă în care se aflau cote cu ţigări de contrabandă au ajuns în posesia poliţiştilor. Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 08.30, într-o balastieră din Siret personalul de serviciu a prezentat poliţiştilor din Siret 5 colete ambalate în saci de folie de plastic transparentă şi 2 camere de cauciuc umflate (tip Rabă) despre care au declarat că le-au găsit pe malul râului Siret, în apropierea staţiei de sortare. Verificând conţinutul coletelor s-a constatat că în interior se aflau mai multe pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova.

Împreună cu lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră cât şi cu personal din cadrul Clubului de Pescuit Sportiv Siret s-a trecut la scotocirea zonei, respectiv a 2 km de mal inundat în apropierea staţiei de sortare, fiind identificate încă 3 colete mari, ambalate în folie de plastic de culoare neagră, care pluteau pe apă, ce au fost transportate pe mal. După deschiderea lor au fost găsite mai multe pachete de ţigări de diferite mărci, atât de provenienţă Ucraina cât şi Republica Moldova, care erau ambalate în saci de folie transparentă de plastic şi aşezate câte 5-6 colete la mijlocul unei camere de cauciuc, pe un fund confecţionat artizanal din bandă scotch înfăşurată peste camera de cauciuc.

IPJ Suceava precizează că nu au fost identificate persoane care să aibă legături cu coletele respective, iar bunurile astfel recuperate au fost transportate la sediul subunităţii unde s-a procedat la numărarea întregii cantităţi de ţigări, constatându-se că sunt 8.150 pachete în valoare de 32.600 lei.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării şi stabilirii persoanelor care au legătură cu acest transport de ţigări pe luciu de apă, întrucât staţia de balast este amplasată la 1,3 km de graniţa cu Ucraina.


Intră acum și în grupul de