Aflata in moarte clinica, Termica se pregateste de licitatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă la ora actuală situaţia în care se află societatea suceveană furnizoare de agent termic este cel puţin incertă iar salariaţii se gândesc zi de zi la problema trecerii în şomaj, unitatea se pregăteşte pentru participarea la licitaţiile de achiziţionare a cărbunelui absolut necesar funcţionării.

Conform afirmaţiilor făcute de conducerea administrativă a municipiului reşedinţă de judeţ, într-o primă fază ar fi vorba de o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de cărbune, iar licitaţia ar urma să aibă loc aproape de jumătatea lunii iulie.

“Suntem într-o situaţie foarte delicată în care Termica nu mai are bani, Primăria nu are bani, iar Guvernul intenţionează să taie subvenţiile la încălzire. Nu ştim exact cum vom proceda, dar Primăria va încerca să gireze cantitatea ce se va achiziţiona cu bani lichizi sau cu creanţe fiind vorba de o sumă de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi pentru a asigura funcţionarea în iarna 2010 – 2011”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă primarul Ion Lungu.

În acelaşi timp, edilul şef a reînnoit apelul către cetăţeni să nu se mai debranşeze de la reţeaua de furnizare a agentului termic în mod centralizat pentru că altfel se pierde eficienţa sistemului. Începând cu 2007, an de an numărul debranşărilor a crescut, pentru ca în 2008 să fie de 427, în 2009 să atingă cifra de 571, iar anul acesta să fie înregistrate deja 150 de astfel de cereri.

“Le cer oamenilor să aibă încredere în sistemul centralizat şi le promit că de iarna viitoare vom avea o centrală nouă care să ofere un serviciu civilizat şi preţuri suportabile”, a mai subliniat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de