Flutur survoleaza judetul cu un elicopter al MAI


Intră acum și în grupul de

Un elicopter MAI, în care se află secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Dan Cârlan, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, survolează întreg judeţul Suceava pentru a putea interveni rapid în zonele izolate, în care sunt persoane sinistrate.

Şeful deliberativului judeţean a declarat că localitatea Voivodeasa este izolată după ce două poduri au fost rupte şi un drum este grav avariat. „Mai multe poduri sunt rupte şi un drum este impracticabil”, a spus Flutur care a menţionat că există riscul să se rupă şi podul nou construit în comuna Marginea pe DN 2E. „Apele sunt mari, iar râul Suceviţa şi afluenţii au distrus multe poduri şi drumuri”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a mai arătat că şi în oraşul Milişăuţi un pârâu a deversat şi a inundat numeroase gospodării şi locuinţe.

Potrivit prefectului Sorin Popescu, furtuna înregistrată miercuri la prânz a afectat cel puţin 15 localităţi. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a informat că în toate localităţile afectate de ploile din ultimele ore, acţionează forţe din structura MAI, după cum urmează: 120 de jandarmi, 230 de angajaţi ai ISU Suceava şi 300 angajaţi ai IJP Suceava.

Un număr de 3116 de case din judeţul Suceava sunt avariate, din care 157 se află în pericol de prăbuşire.


Intră acum și în grupul de