Spitalele din județul Suceava primesc 50 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratarea infecțiilor cu SARS-CoV-2. Aceste doze fac parte dintr-o donație făcută României de Italia


Intră acum și în grupul de
sursa foto/ wfla.com

La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul  Ioan cel Nou” Suceava și Spitalele Municipale din Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc care tratează pacienți bolnavi de Covid vor ajunge în cursul zilei de mâine 50 de doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, repartizate de Ministerul Sănătății dintr-o donație primită din Italia, a anunțat, vineri seara, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, Spitalului Județean Suceava i-au fost repartizate 26 de doze, iar pentru spitalele din Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, câte 6 doze.

Anticorpii monoclonali antispike reprezintă, în prezent, tratamentul cel mai eficient în infecţia cu SARS CoV-2 și care previne formele complicate.

Acesta trebuie să fie administrat la debutul bolii, respectiv în primele şapte zile de la debutul simptomatologiei.

Anticorpii monoclonali sunt sintetizaţi în laborator ca versiuni ai anticorpilor naturali produși în sistemul imunitar îi produce atunci când se întâlneşte cu un virus. 

România a primit deja peste 5.000 de doze de la Italia ca donaţie, care au fost împărţite spitalelor în funcţie de incidenţa îmbolnăvirii și urmează să primească alte peste 12.000 de doze din Germania.


Intră acum și în grupul de