Noul prefect de Suceava, Alexandru Moldovan, îi mulțumește lui Gheorghe Flutur pentru încredere și anunță că va adopta măsuri și decizii antipandemice ferme

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan a declarat, luni, cu ocazia depunerii jurământului de învestitură că îi mulțumește lui Gheorghe Flutur pentru încredere și anunță că va adopta măsuri și decizii ferme împotriva pandemiei.

„Este o onoare pentru mine desemnarea pentru un nou mandat de prefect al județului Suceava. Reprezintă totodată o garanție a cooperării instituționale cu conducerea Consiliului Județean Suceava, cu domnul președinte Gheorghe Flutur, căruia îi mulțumesc pentru încrederea ce mi-o acordă”, a spus Alexandru Moldovan.

El a arătat că asumarea acestei înalte funcții publice înseamnă pentru el responsabilitate, dar nu una clamată, ci una efectivă, de implicare în această perioadă de maximă încercare pentru noi toți.

„Asumarea de care vorbesc va fi una prin fapte, prin adoptarea de măsuri și decizii antipandemice ferme, care vor pune în prin plan analiza medicilor și epidemiologilor, care vizează limitarea numărului de persoane infectate și salvarea de vieți omenești”, a continuat prefectul.

El a apreciat că este necesară o perioadă de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea creșterii numărului de cazuri grave, care duce la blocarea spitalelor din județ, pentru oprirea deceselor.

„Consider că trebuie asigurată o cooperare loială la nivelul tuturor factorilor de decizie, ai liderilor de opinie, ai reprezentanților  religioase și ai partidelor politice, pentru a proteja cel mai de preț drept al nostru, viața!”, a spus Moldovan.

El a menționat că încă de la început a înțeles că pe lângă toate măsurile de prevenție a răspândirii virusului, cea mai importantă rămâne vaccinarea și că de aceea trebuie să fie intensificate, alături de medicii specialiști, eforturile privind campania de informare și vaccinare voluntară a populației, dublată de înțelegerea faptului că fiecare este parte a acestui efort.

„Sunt conștient că sunt multe domenii unde trebuie acționat, rapid și cu soluții, întrucât așteptările populației sunt mari. Dar, mai ales, sunt justificate”, a declarat prefectul.

El a reamintit că un deziderat, așa cum a mai afirmat,  este asigurarea serviciilor publice de calitate care trebuie să fie principalul obiectiv al autorităților și instituțiilor publice, acest lucru reflectându-se și în conținutul jurământului pe care îl depune.

„Obiectivele principale ale mandatului vor viza gestionarea pandemiei și a efectelor secundare generate, reconstituirea încrederii cetățenilor în autoritățile publice și sanitare, și sprijinirea accesării fondurilor guvernamentale și comunitare, inclusiv prin PNRR, atât de necesare pentru dezvoltarea localităților și comunităților noastre.  În acest sens, îmi iau angajamentul de a transpune prin fapte respectarea principiilor fundamentale în baza cărora îmi exercit mandatul, în interesul județului Suceava și în serviciul cetățenilor săi”, a mai declarat Alexandru Moldovan.

El este încrezător că are sprijinul total al colegilor săi, respectiv cei doi suprefecți și la colectivul instituției, dar și al colegilor din celelalte instituții publice județene, cărora le-a mulțumit pentru eforturile depuse.

Alexandru Moldovan a adresat și un cuvânt de mulțumire fostei conduceri a Prefecturii, respectiv lui Iulian Cimpoeșu și Vasile Boca pentru activitatea depusă.

loading...