Prefectul Alexandru Moldovan solicită urgentarea implementării Protocolului pentru fluxul pacienților din județul Suceava propus de coordonatorul județean pentru Covid-19, dr. Alexandru Calancea și convoacă o ședință de lucru cu toți primarii suceveni pentru a identifica o nouă strategie pentru accelerarea campaniei de vaccinare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că, în cadrul ședinței zilnice de analiză a situației epidemiologice la nivelul județului Suceava din 26 octombrie, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a solicitat „o abordare unitară, un comandament unic și adoptarea de măsuri predictibile legate de gestionarea unităților medicale din județ, funcție de evoluția epidemiologică”.

Concret, prefectul a solicitat ca toate instituțiile cu atribuții în gestionarea pandemiei să analizeze și să răspundă solicitării coordonatorului medical la nivel județean, doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, solicitare făcută din data de 14 octombrie privind fluxul pacienților din județ, atât Covid cât și non-Covid.

Prefectul Alexandru Moldovan

Prefectul a cerut și a subliniat necesitatea transpunerii de urgență, în proceduri concrete, avizate prealabil de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, a măsurilor solicitate de către Alexandru Calancea.

Planul solicitat de Alexandru Calancea presupune transferarea tuturor pacienților non-Covid care au nevoie de intervenții chirurgicale urgente de la Spitalul din Rădăuți (care a devenit spital Covid) la SJU Suceava. Pe lângă asta, planul prevede și alte proceduri similare de transferare a pacienților la diferite spitale din județ (document mai jos).

Acestea vizează realizarea și aprobarea în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a unui plan etapizat care să răspundă oricărei evoluții pandemice și să asigure tratarea patologiei Covid și non-Covid.

În același timp, este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare voluntară a populației, mai ales în zonele rurale.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea

În acest context, doctorul Costea Dana și-a exprimat opinia potrivit căreia ar fi de dorit ca la nivelul județului să se vaccineze zilnic cel puțin 2.000 de persoane, fapt care ar permite ca sărbătorile de la sfârșitul anului să se desfășoare într-un cadru cât mai apropiat de cel normal.

Pentru o corelare a eforturilor pentru susținerea în mod eficient a campaniei de informare și de vaccinare voluntară, miercuri 27 octombrie, orele 12.00, va avea loc în sistem videoconferință o ședință de lucru cu primarii celor 114 localități din județ.

La ședință au participat managerii spitalelor din județ, conducerea Direcției de Sănătate Publice Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și ai Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de