Amendă de 5.000 lei pentru o femeie din Horodniceni în curtea căreia activa ilegal o instalație de debitare a materialului lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a depistat o instalație de debitare a materialului lemnos de tip banzic ce funcționa ilegal într-o gospodărie din localitatea Brădățel, comuna Horodniceni.

Potrivit IPJ Suceava, neregulile au fost confirmate în cadrul verificărilor din 26 octombrie. Astfel, polițiștii au mers în localitatea menționată pentru a verifica proveniența unei cantități de material lemnos identificate in timpul efectuării unei percheziții domiciliare.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că la domiciliul unei femei de 51 ani, unde funcționează și punctul de lucru al unei unități economice ce are ca obiect de activitate ,,comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, funcționează ilegal și o instalație de debitare a materialului lemnos de tip banzic, despre care proprietara a declarat faptul că nu este autorizată”, se arată în comunicatul Poliției Suceava.

Pe lângă instalația respectivă, a fost găsită și cantitatea de peste 26 mc de material lemnos pentru care femeia nu deținea documente de proveniență.

Drept urmare, suceveanca a fost amendată cu 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică materialului lemnos care a fost predat in custodie Ocolului Silvic Fălticeni si depozitat la sediul Cantonului Silvic Dumbrava.

De menționat că în aceeași zi, polițiștii suceveni au organizat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, au fost efectuate patru controale pe drumurile publice dar și două controale în fondul forestier.

În total, au fost verificate 34 de mijloace auto de transport și au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.305 lei. De asemenea, au fost confiscați peste 45 metri cubi material lemnos în valoare de peste 15.000 lei.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, a transmis IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de