Prefectul Moldovan vrea accelerarea campaniei de vaccinare și cere ca aleșii locali, clerici, personal medical sau didactic să explice beneficiile vaccinării


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a discutat, miercuri, cu primarii din județ solicitând accelerarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și a cerut a vaccinarea să fie adusă aproape de cetățean în mediul rural unde aleșii locali, clerici, personal medical sau didactic să explice beneficiile vaccinării.

Astfel, prefectul județului a avut o ședință în sistem on-line cu primarii celor 114 unități administrative din județ și conducerea Consiliului Județean Suceava, la care au participat și dr. Alexandru Calancea în calitate de coordonator al măsurilor ce se aplică la nivelul unităților medicale din județ, directorul executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad și dr. Dana Costea din partea aceleiași instituții.

Discuțiile au evidențiat necesitatea accelerării campaniei de vaccinare, premisă în scăderea presiunii pe unitățile ATI din cadrul spitalelor.

Totodată, s-a apreciat că este necesară aducerea actului medical al vaccinării cât mai aproape de cetățean, cu precădere în mediul rural.

Mai mult, prefectul este de părere că trebuie conjugate eforturile a cât mai multor vectori de opinie din cadrul comunităților, respectiv primari, viceprimari, personal medical, clerici, personal didactic, în vederea diseminării beneficiilor vaccinării.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre calibrarea eforturilor depuse funcție de resursa umană existentă și de dotări, fapt ce impune organizarea cât mai eficientă a unor trasee ale echipelor mobile de vaccinare.


Intră acum și în grupul de