Deputatul PSD George Șoldan spune că Legea plafonării prețurilor la gaze și electricitate a fost votată în al 12-lea ceas: Legea vine foarte târziu pentru că românii plătesc deja facturi majorate

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat, miercuri, că plenul Camerei Deputaților a adoptat , în calitate de Cameră decizională, Legea pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.

El s-a întrebat cum s-ar fi descurcat în această iarnă dacă PSD nu ar fi inclus în lege ca și spitalele, școlile, grădinițele, centrele sociale și inclusiv CET-urile să beneficieze, alături de populație, de plafonarea facturilor.

„Cu siguranță, milioane de români ar fi trecut iarna în condiții inumane, fără căldură și apă caldă în case, pacienții ar fi înghețat în spitale, iar elevii în clase”, a spus Șoldan.

El a reamintit că PSD a propus de mult legea pentru plafonarea prețurilor la energie și gazele naturale.

„Jumătate de milion de români din toată țara au semnat legea PSD. Dar PNL-iștii au dat dovadă de populism și iresponsabilitate și au respins legea doar pentru că era inițiată de PSD. Pe parlamentarii puterii îi ardeau degetele dacă votau cea mai bună lege pentru români, înainte de majorări, pentru că era legea PSD. La dezbaterile în comisiile de specialitate însă, toți parlamentarii au votat propunerile PSD. Astfel, tot mai mulți români și instituții publice vor putea suporta costurile facturilor la iarnă”, a explicat parlamentarul sucevean.

El spune că această lege vine, totuși, foarte târziu.

„De două-trei luni, românii au deja facturile dublate sau triplate. Este deja prea târziu. Parlamentarii puterii au pierdut timp și în problema facturilor, la fel cum fac cu pandemia. Astăzi, timpul românilor se decontează în bani și vieți”, a arătat Șoldan.

Deputatul sucevean a mai spus că PSD atrage atenția Guvernului că nu a rezolvat complet problema prețurilor la energie cu această lege.

„Problema energiei nu este doar despre a trece iarna asta. În continuare, mai mult de jumătate dintre municipiile țării riscă să rămână fără apă caldă și căldură în iarna ce vine. Guvernul trebuie să sprijine obligatoriu autoritățile locale în soluționarea crizei energetice. PSD a votat astăzi legea pentru plafonarea prețurilor, adoptată și așa în al 12-lea ceas, dar nu ne oprim aici. PSD va face o lege și mai bună decât aceasta.  În timp ce PNL-iștii stau în ședințe pentru a-și împărți funcții, iar Iohannis se plimbă zen la piramide în Egipt, PSD rămâne alături de români”, a conchis George Șoldan.

loading...