Sesiunea suplimentară a concursului pentru directori de școli se va desfășura joi, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava. La proba scrisă participă candidații care erau în izolare sau carantină în 15 octombrie


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat că sesiunea suplimentară a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat se desfășoară joi, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, la proba scrisă urmând să participe candidații care la data de 15 octombrie 2021 se aflau în carantină sau izolare.

Sursa citată precizează că repartizarea candidaților în săli se va realiza în ordine alfabetică, iar accesul în săli se va face în intervalul orar 9.00-9.30, pe baza cărții de identitate sau a buletinului.

Reamintim că în județul Suceava sunt cinci candidați care nu au putut participa la proba scrisă desfășurată în data de 15 octombrie 2021   din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a carantinării și au solicitat susținerea acestei probe în sesiunea suplimentară.

La concurs sunt scoase 272 de posturi vacante de director și director adjunct( 217 posturi de director și 55 de posturi de director adjunct), iar după etapa de verificare a dosarelor de înscriere, 300 de dosare au fost declarate valide și două au fost respinse.

Conform Art. 15. din Metodologia  privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7, iar la proba de interviu pot participa doar candidații declarați admiși la proba scrisă.

Potrivit Calendarului Concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – Sesiunea 2021, în perioada 21-27 octombrie s-a desfășurat înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează  și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplirnentare.

 În perioada 28- 29 octombrie 2021 urmează să fie  transmise solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, a autorităților locale și companiilor/universităților, iar în perioada 1- 10 noiembrie este prevăzută constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

În data de  12 noiembrie va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, iar în perioada 15 noiembrie- 8 decembrie va avea loc proba de interviu.

(LB)


Intră acum și în grupul de