Dr. Dana Costea, DSP Suceava: Suntem, din fericire, într-o situație destul de bună cu pandemia, dar în continuare numărul cazurilor medii și grave este foarte mare


Intră acum și în grupul de

Dr. Dana Costea din cadrul DSP Suceava a declarat, vineri, într-o conferință de presă organizată de Prefectura Suceava că județul Suceava, din fericire, este într-o situație destul de bună în ceea ce privește pandemia.

„Suntem al doilea județ ca valoare a incidenței. Acest lucru se datorează faptului că am fost printre primii care am intrat în valul patru și este oarecum firesc să fim printre primii care ieșim. Din nefericire avem un număr mare de pacienți internați în spitale și acest lucru creează foarte mari probleme sistemului sanitar public. Nu trebuie să ne liniștim că avem o incidență scăzută. Dacă ne uităm pe incidența din localitățile mari unde avem populație urbană aglomerată acolo incidența este încă mare. Ne salvează oarecum faptul că județul este întins și avem localități răsfirate cu incidență mică. Trebuie să ne îngrijorăm fiecare pentru incidența din localitatea în care locuim”, a spus dr. Costea.

Ea a încurajat toate persoanele care au simptomatologie Covid să caute să se testeze, să verifice dacă sunt bolnavi sau nu și să apeleze la îngrijirea medicală, la medicul de familie.

Ea a spus că este important ca boala să fie tratată din primele momente.

Dr. Dana Costea a menționat că secțiile ATI sunt pline, la fel și UPU și se așteaptă eliberarea unui loc din ATI pentru a fi transferați.

„Numărul de cazuri medii și grave este foarte mare”, a spus dr. Costea.

Ea a arătat că în ceea ce privește vaccinarea sunt centre de vaccinare în tot județul care au un program corespunzător și a menționat că au fost zile în care numărul persoanelor care s-au vaccinat a fost încurajator.

Dr. Costea a apreciat că ar trebui ca în județ circa 2000 de persoane să fie vaccinate zilnic cu prima doză astfel încât în apropierea sărbătorilor să se atingă un grad de 70 la sută de vaccinare care să asigure că transmiterea comunitară a virusului este scăzută.

Ea a subliniat că este îmbucurător că localitățile apelează la DSP Suceava pentru echipele mobile de vaccinare.


Intră acum și în grupul de