Acasă Actualitate Autoritatile stabilesc calendarul de refacere a infrastructurii afectata de inundatii

Autoritatile stabilesc calendarul de refacere a infrastructurii afectata de inundatii


Intră acum și în grupul de

Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă va stabili vineri dimineaţă calendarul accelerat de refacere a distrugerilor provocate de inundaţii în judeţ, atât în ceea ce priveşte refacerea caselor distruse cât şi a infrastructurii de drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale, căi ferate, a declarat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. „Vom stabili modul în care se va reface întreaga infrastructură afectată”, a spus şeful deliberativului judeţean.

El a arătat că acţiunea de reconstrucţie a caselor distruse de inundaţii este în plină desfăşurare, precizând că se lucrează deja la ridicarea unui număr de 11 case noi, din care opt în Dărmăneşti şi trei în Dorneşti. „Avem materiale pentru a ridica 15 case noi şi vom mai primi materiale”, a spus Flutur, menţionând că pentru aceste locuinţe vor fi implementate proiecte tip unde se vor folosi câte 7,5 tone de ciment, 21 de mc de BCA, 550 kg var, 5,4 mc de lemn ecarisat, 4,5 mc de cherestea, 100 de mp de tablă.



În judeţul Suceava au fost distruse de inundaţii un număr de 62 de case, din care câte zece în Grămeşti şi Dorneşti, nouă în Pătrăuţi, opt în Dărmăneşti, şase în Zamostea, patru în Şerbăuţi, câte trei în Dolhasca şi Todireşti, două în Zvoriştea şi câte una în Comăneşti, Grăniceşti, Horodinic de Sus, Milişăuţi, Suceviţa, Vicovu de Sus, Volovăţ, iar alte 4.949 de case au fost afectate.

În urma inundaţiilor. au fost distruse drumuri naţionale pe o lungime de doi kilometri, drumuri judeţene pe o lungime de 11 kilometri şi drumuri comunale pe 129 de kilometri. Totodată, au fost avariate drumuri naţionale pe o lungime de 4,8 kilometri, drumuri judeţene pe 142 de kilometri şi drumuri comunale pe 1449 kilometri. Inundaţiile au distrus în judeţ 98 de poduri şi 231 de podeţe, au fost avariate 134 de poduri şi 1.353 podeţe.

Apele au inundat şi 20.879 hectare de terenuri agricole şi păşune, fiind înregistrate şi 27 de alunecări de teren, au fost distruse şase diguri şi alte 16 diguri avariate şi au mai fost înregistrate şi doborâturi de material lemnos în volum de aproape zece mii de metri cubi. Au mai fost avariate 70 obiective social economice printre care grădiniţe, şcoli, cămine culturale, biserici.

Un număr de 18.709 de fântâni au fost colmatate, 12 staţii de captare apă potabilă şi o reţea de canalizare au fost avariate.

Pentru evaluarea pagubelor au fost înfiinţate 22 de comisii, din care zece comisii evaluează pagubele produse la case şi drumuri, alte zece a pagubelor produse la terenuri agricole şi alte două comisii evaluează pagubele produse la investiţiile SAPARD din judeţ.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version