Prefectul de Suceava vrea o abordare științifică a campaniei de informare și vaccinare voluntară și a obținut sprijinul specialiștilor USV care vor furniza analize bazate pe date statistice

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că pentru o abordare științifică a campaniei de informare și vaccinare în județ a fost constituit un grup de suport din partea USV, iar în nucleul de coordonare a vaccinării a fost cooptată dr. Olga Sturza, medic primar de boli infecțioase.

Astfel, ca urmare a invitației adresate de prefectul județului, Alexandru Moldovan, Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava de a se alătura demersurilor privind o campanie de informare a populației bazată pe criterii științifice, în Nucleul de coordonare a vaccinării din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Suceava a fost cooptată doamna Olga Sturdza, medic primar boli infecțioase și Șef lucrări dr. în cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV.

Prefectura Suceava a mai anunțat că, de asemenea, a fost constituit un grup suport din partea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, care va fi coordonat de către prorectorul cu activitatea științifică, prof. univ.dr. Mihai Dimian și de către decanul Facultății de Medicină și Științe Biologice, prof. univ.dr. Mihai Covașă.

 Rolul acestui grup suport va consta în furnizarea de analize bazate pe datele statistice puse la dispoziție de către DSP Suceava și celelalte instituții publice componente ale CJCCI, astfel încât, la nivelul județului, să fie create premisele unei abordări științifice ale campaniei de informare și vaccinare voluntară a populației.

Prefectul județului a mulțumit colectivului Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, rectorului prof. univ.dr.ing.Valentin Popa pentru deschiderea și totala implicare a universității sucevene în activitățile de gestionare a pandemiei, exemplu demn de urmat pentru instituții și autorități publice.

loading...