FOTO // 39 de percheziții în patru județe, inclusiv Suceava, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări. Punctul de colectare a țigărilor era la Vicovu de Sus, iar prejudiciul se ridică la patru milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii DIICOT Neamț au efectuat 39 de percheziții domiciliare, în județele Suceava, Vaslui, Neamț și Iași, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigări. 22 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, a informat astăzi, 8 noiembrie, Inspectoratul General al Poliției Române.

Cercetările polițiștilor și procurorilor arată că, în perioada mai – noiembrie 2021, persoanele bănuite ar fi acționat coordonat, în județele Neamț, Suceava, Vaslui și Iași, în vederea colectării, preluării, depozitării, transportului şi comercializării țigărilor aduse ilegal din Ucraina.

Potrivit IGPR, colectarea țigărilor avea loc în localitatea suceveană Vicovu de Sus. Din Suceava, țigările ajungeau în municipiul Roman, unde erau depozitate în mai multe imobile. Apoi, țigările erau preluate de distribuitorii din cele patru județe menționate.

Majoritatea distribuitorilor erau administratori ai unor societăți comerciale, spun polițiștii.

De asemenea, persoanele ar fi folosit mijloace de transport cu numere de înmatriculare false sau provenind de la alte autovehicule, în uz sau radiate, precum și autoturisme cu rol de antemergător.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 1.288 de pachete cu țigări de diferite mărci, 118.850 de lei, 9.485 de euro,140 de lire, un dispozitiv de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare, precum și un pistol neletal și cartușe.

În perioada mai – noiembrie 2021, membrii grupării ar fi colectat, preluat, deținut, transportat și distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu țigări de contrabandă, prejudiciul fiind de aproximativ 4 milioane de lei.

Au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Neamț, pentru audieri.

La activități au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Neamț și Suceava, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.


Intră acum și în grupul de