Lista cu ratele de vaccinare ale angajaților din școlile sucevene a fost actualizată. Doar în 279 din cele 743 de unități școlare din județul Suceava rata de vaccinare este de peste 60 la sută.


Intră acum și în grupul de

Doar 37 la sută din unitățile școlare sucevene vor putea desfășura săptămâna viitoare învățământ cu prezență fizică în condițiile în care rata de vaccinare a angajaților în acele unități este de peste 60 la sută.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspector Cezar Anuței, a declarat pentru News Bucovina că 37 la sută dintre unitățile școlare din județ, respectiv 279 de unități cu personalitate juridică și structuri arondate au rată de vaccinare de peste 60 la sută, iar 63 la sută, respectiv 464 unități cu personalitate juridică și structuri arondate au rată de vaccinare sub 60 la sută.

De menționat este că 19,2 la sută dintre unitățile școlare au rată de vaccinare 0 la sută.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat.

Tot acest ordin prevede că începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de  60 % din personal este vaccinat.

Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de  60% menționat.

Decizia se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal  pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.


Intră acum și în grupul de