Flutur: Guvernul a aprobat alocarea a 7 milioane de lei pentru încălzirea în municipiul Rădăuți. Sper ca din această după amiază să fie reluată furnizarea gazului natural pentru funcționarea centralei de termoficare


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, alocarea unei sume de 7 milioane de lei pentru continuitatea serviciului de termoficare în sistem centralizat în municipiul Rădăuți.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în urma demersurilor pe care le-a făcut pentru deblocarea situației înregistrate în municipiul Rădăuți în condițiile în care furnizorul de gaz natural a sistat de luni furnizarea gazului pentru producerea agentului termic, Guvernul a decis în ședința de miercuri să aloce municipiului Rădăuți suma de 7 milioane de lei pentru asigurarea continuității serviciului de termoficare în sistem centralizat.

Banii urmează să fie virați municipalității rădăuțene în cursul zilei de miercuri și apoi să fie alocați pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat.

„Guvernul a înțeles situația și a acționat cu promptitudine pentru ca rădăuțenii să nu fie afectați”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că înainte de ședința de guvern, la solicitarea sa, a fost organizată la Ministerul Energiei, o întâlnire privind situația înregistrată la Rădăuți la care au participat ministrul Virgil Popescu, reprezentanții ANRE, furnizorului de gaz și conducerea Primăriei Rădăuți.

Gheorghe Flutur a subliniat că în urma discuțiilor s-a convenit ca furnizorul de gaz natural să reia furnizarea în condițiile în care Guvernul alocă sumele de bani necesare.

„Sper ca în cel mai scurt timp să fie reluată furnizarea încălzirii în sistem centralizat în municipiul Rădăuți”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

De menționat este că municipalitatea rădăuțeană urmează să vireze în cursul zilei de miercuri, către operator, suma de 2 milioane de lei din alocarea asigurată de săptămâna trecută de Guvern.


Intră acum și în grupul de