SJU Suceava: Numărul copiilor născuți prematur în Suceava a crescut în pandemie. Personalul medical a reușit ca un procent bun, de aproximativ 93% din copiii născuți prematur, să supraviețuiască


Intră acum și în grupul de

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis, miercuri, de Ziua Mondială a Prematurului că aceasta este marcată oficial în data de 17 noiembrie din anul 2011 drept o zi în care organizațiile și asociațiile de peste tot își propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere a nașterilor premature și a complicațiilor asociate.

Potrivit unui comunicat de presă, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava arată că s-a confruntat de la debutul pandemiei Covid-19 cu multiple provocări, iar printre acestea se numără și creșterea numărului de prematuri.

Astfel, numărul de prematuri a crescut de la 249 în 2019 la 326 în anul 2020 și deja sunt 248 în primele 10 luni din anul 2021.

„Cu toate acestea, din fericire, personalul medical a reușit ca un procent bun, de aproximativ 93% din copiii născuți prematur, să supraviețuiască și să meargă acasă împreună cu părinții lor”, se menționează în comunicat.

Totodată, se subliniază că prematuritatea este o problemă de sănătate foarte severă, iar colectivul Secției de Neonatologie, înzestrat cu cea mai nouă tehnologie, s-a implicat pentru a compensa  pentru acești copii ceea ce natura ar fi făcut cu ușurință în burtica mamei.

„ Acești copii se confruntă cu o bătălie pentru supraviețuire încă de la prima respirație și de aceea personalul medical depune tot efortul pentru a le maximiza șansa la viață”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de